top of page
Sök
  • Skribentens bildJohn Dannenberg

Rubrik utan Corona…… Blir svårt.


Home away from home


Efter en kort sejour av frihet så är vi tillbaka i Coronans ofrihet. Undertecknad fick träffa Corona, tack och lov var det ett lindrigt möte, en vecka av feber och några dagar då näsan inte fungerade ja jag kände ingen doft alls, kanske kan ses som en fördel i mitt dag jobb, spola avlopp.

Under några månader spelades det karaoke och förfrågningar kom in från flera håll. Sedan kom första varningen, en ny mutation hittades i Sydafrika och en vecka senare var det första fallet i Sverige. Vaccinationspass är tydligen lösningen för oss alla, 2 vaccinationer och du får ett pass som skall ge dig tillträde till olika event och tillställningar.

21 december kom nya direktiv och nu är vi tillbaka. Mängder med avbokningar av event och julbord gör att många nu kan se knapra tider an.

Jul och nyår avlöpte i Coronans tecken (alla smittade) med bara den närmsta delen av familjen närvarande. Nyårsafton med mängder med smällare och raketer, var väl inte så farligt förutom dom puckona som bränner av smällare på en kringbyggd innergård, då gick hundarna bananas, tack så mycket och gott nytt.

Nu i början av januari och en liten köldknäpp, inte hundarnas favoritväderlek att gå ut i, allt under -2 är förkastligt.

Så med två vaccinationer och vaccinationspass i mobilen var det dags att återvända till gymet, vilket definitivt var på tiden, vågen som tydligen led av någon form av systemfel visade på nästan 102 kg. Gymet visade sig inte vara direkt överbefolkat, kanske lite trist men man behöver inte vänta på maskiner eller lägga om programmet bara för att någon nödvändigtvis vill kopiera ditt framgångsrika träningsprogram, nåja, skönt att vara tillbaka om än inte i samma form som innan Corona.

Skriva om karaoke, nöje och mina äventyr som dj är ju inte det lättaste när allt nöje i princip är inställt. Det är väl inte så många som vill läsa om den hemliga värld som ligger under dina fötter och kallas för avlopp, bara spännande för de närmast inblandade samt en och annan skräckfilmsregissör som vill skrämmas lite. Men karaoke florerar fortfarande i skrivande stund runt om i Stockholm med förorter, läs förorter. Var och en efter eget tycke och smak, hyran och räkningar skall ju in och mig veterligen har ingen dj eller karaokevärd fått något av de utlovade miljonerna i kulturstöd.

Det pratas om att den senaste mutationen skall vara lindrig och att vi kan se slutet i av den här vågen nån gång i februari, låt oss hoppas att det stämmer för nöjeslivet i Sverige är ganska tråkigt just nu, men det finns fortfarande musik och film att trösta sig med, just nu på min playlist kan man hitta Dua Lipa, Ed Sheeran, Weeknd och omgjorda versionen av Fleetwood Macs ”Dream” av David Guetta. Streamingtjänsterna måste tälja guld just nu, finns det nån som inte har Netflix eller liknande? Själv har jag harvat igenom en hel hög med serier, just nu är det ”The Righteous Gemstones” en serie/komedi om korrupta predikanter på HBO Max som rullar.

Texten har varit en pågående process under flera dagar, med tanke på att det mesta just nu är Corona, Ryssland, gängkriminalitet och elpriser så är det inte lätt att hitta något positi. Men nu är det dags för ett bonuspass på gymet, vågen och jag skall ju ha ett litet samtal måndag morgon och dess överlevnad hänger på en skör tråd.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page